Start Circulair – Zit er systeem in je circulaire businessidee? Deel 1

Ben jij een startende onderneming met ambitie en wil je weten welke opportuniteiten de circulaire economie jou kan bieden? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks informatieve sessies aangeboden door The Circular Kickstart, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Tijdens 8 online sessies van telkens 2 uur presenteren experts uit het veld jou inzichten, methodieken en tools waarmee je praktisch aan de slag kan gaan als circulaire starter. Je wordt er volledig ondergedompeld in de principes van onder andere design thinking en lean startup. START CIRCULAIR leert je hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken, en biedt je tips & tricks om je circulaire businessidee vervolgens in de markt te zetten. 

Last but not least, je wordt deel van de circulaire starterscommunity waar je tijdens netwerkmomenten, zoals onze netwerkdrink, jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere startende ondernemers en ervaren experten!

Je kan de gehele reeks volgen, of inschrijven voor één of meerdere sessies naar keuze. 

START CIRCULAIR is een initiatief van The Circular Kickstart het platform dat een boost geeft aan circulaire starters in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR, organiseert The Circular Kickstart jaarlijks een intensief langdurig acceleratieprogramma met 10 startende ondernemers die zich enkele maanden lang onderdompelen in de toekomst van de circulaire economie.

Zit er systeem in je circulaire businessidee? Deel 1

Verken tijdens deze praktijkgerichte sessie de methodologie van systemic design thinking. Het inzicht in systeem- en ontwerpdenken helpt om verder vorm te geven aan je ontwerpproces en toont het belang van een waarde- en impactgedreven businessmodel. 

Doelstelling:

  • Verkrijg inzicht in het proces van ‘systeem- en ontwerpdenken’.
  • Leer de nodige skills om impactvol en toekomstgericht te ondernemen.
  • Ontdek hoe je product of dienst zich verhoudt t.o.v. de markt, de gebruikers en de maatschappij.

Programma:

  • 13u00 – 13u45: Inzicht in ‘Systemic Design Thinking’ als mindset en methodologie
  • 14u00 – 14u45: Toelichting en contextualisering van uitdagingen
  • 14u45 – 15u00: Q&A

Prijs

€ 99 (of € 599 voor de volledige startersclass)

Mét KMO-portefeuille

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 299,50 €. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides en worksheet

Trainers

Saskia Westerduin (Apollo18)

Apollo18 is een Gents ‘Innovation-by-Design’ agentschap dat bedrijven en organisaties begeleidt door een participatie- en co-creatie traject om zo duurzame, innovatieve economische en sociale impact te creëren. Dankzij de methode van ‘systeem- en ontwerp denken’ (Systemic Design Thinking) ondersteunt Apollo18 ondernemers in hun zoektocht naar toekomstgerichte oplossingen voor complexe uitdagingen, zoals de creatie en evolutie van businessmodellen, productontwikkeling en groeistrategieën.

 

 

Praktische informatie

Datum:
23/03/2021

Prijs: € 99
(excl. BTW)

Locatie: Online sessie

Tijdstip:
13u00 - 15u00

> Inschrijven

Onze Partners