Start Circulair – Trends en inspiratie voor circulair starten

Ben jij een startende onderneming met ambitie en wil je weten welke opportuniteiten de circulaire economie jou kan bieden? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks informatieve sessies aangeboden door The Circular Kickstart, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Tijdens 8 online sessies van telkens 2 uur presenteren experts uit het veld jou inzichten, methodieken en tools waarmee je praktisch aan de slag kan gaan als circulaire starter. Je wordt er volledig ondergedompeld in de principes van onder andere design thinking en lean startup. START CIRCULAIR leert je hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken, en biedt je tips & tricks om je circulaire businessidee vervolgens in de markt te zetten. 

Last but not least, je wordt deel van de circulaire starterscommunity waar je tijdens netwerkmomenten, zoals onze netwerkdrink, jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere startende ondernemers en ervaren experten!

Je kan de gehele reeks volgen, of inschrijven voor één of meerdere sessies naar keuze. 

START CIRCULAIR is een initiatief van The Circular Kickstart het platform dat een boost geeft aan circulaire starters in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR, organiseert The Circular Kickstart jaarlijks een intensief langdurig acceleratieprogramma met 10 startende ondernemers die zich enkele maanden lang onderdompelen in de toekomst van de circulaire economie.

Trends en inspiratie voor circulair starten

Duurzaamheid en circulaire economie worden steeds minder als eindbestemming beschouwd, en steeds meer als dynamische processen vol innovatiekansen. Als toekomstverkenner en innovatiestrateeg met 20 jaar op de teller komt Stefaan Vandist enkele toekomstbeelden delen die niet alleen de verbeelding aanwakkeren, maar ook de kracht hebben om mensen te verbinden.

Tijdens deze sessie ontvouwt Stefaan een repertoire aan oplossingen waarmee je als entrepreneur aan de slag kunt om bij te dragen aan een toekomstbestendige samenleving.

Doelstelling:

  • Leer innovatiekansen zien.
  • Verkrijg inzicht in dwarsverbanden met andere transitie-domeinen zoals energie, sociale economie en levenslang leren.
  • Laat je inspireren door lichtende voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Programma:

  • 13u00 – 13u45: Trends en inspiratie voor circulair starten
  • 14u00 – 14u45 : Workshop Trends Sprint
  • 14u45 – 15u00: Q&A

Prijs

€ 99 (of € 599 voor de volledige startersclass)

Mét KMO-portefeuille

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 299,50 €. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides en worksheet

Trainer

Stefaan Vandist (Stefaan Vandist)

Stefaan Vandist is onafhankelijk toekomstverkenner, gespecialiseerd in duurzaamheid en auteur van de boeken “We, myself and A.I.” en “Pretopia”. Met zijn werk, lezingen en workshops inspireert Stefaan Vandist om innovatieprocessen productief, vooruitstrevend en met een open kijk te laten verlopen.

Praktische informatie

Datum:
09/03/2021

Prijs: € 99
(excl. BTW)

Locatie: Online sessie

Tijdstip:
13u00 - 15u00

> Inschrijven

Onze Partners