Start Circulair – In 10 stappen naar een circulair businessmodel

Ben jij een ondernemer met ambitie en wil je weten welke opportuniteiten de circulaire economie jou kan bieden? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks informatieve sessies aangeboden door The Circular Kickstart, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Tijdens 8 online sessies van telkens 2 uur presenteren experts uit het veld jou inzichten, methodieken en tools waarmee je praktisch aan de slag kan gaan als circulaire starter. Je wordt er volledig ondergedompeld in de principes van onder andere design thinking en lean startup. START CIRCULAIR leert je hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken, en biedt je tips & tricks om je circulaire businessidee vervolgens in de markt te zetten. 

Last but not least, je wordt deel van de circulaire starterscommunity waar je tijdens netwerkmomenten, zoals onze netwerkdrink, jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere startende ondernemers en ervaren experten!

Je kan de gehele reeks volgen, of inschrijven voor één of meerdere sessies naar keuze. 

START CIRCULAIR is een initiatief van The Circular Kickstart het platform dat een boost geeft aan circulaire starters in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR, organiseert The Circular Kickstart jaarlijks een intensief langdurig acceleratieprogramma met 10 startende ondernemers die zich enkele maanden lang onderdompelen in de toekomst van de circulaire economie.

In 10 stappen naar een circulair businessmodel

Het realiseren van de circulaire economie vraagt om een fundamentele systeemverandering. Hiervoor zijn nieuwe businessmodellen nodig. Daarom is het belangrijk om als bedrijf inzicht te krijgen in het passende businessmodel voor jouw organisatie dat terzelfdertijd ook kansrijk is voor de keten. In deze sessie reikt Jan Jonker een stappenplan aan, waarmee je aan de hand van 10 concrete bouwstenen jouw circulaire businessmodel kunt creëren.

Doelstelling:

Na deze sessie heb je:

  • Inzicht in welk circulair businessmodel past bij jouw organisatie.
  • 10 concrete bouwstenen voor jouw circulaire businessmodel aan de hand van een praktische worksheet.

Programma:

  • 13u00 – 14u00: In 10 stappen naar een circulair businesmodel
  • 14u45 – 15u00: Q&A

Prijs

€ 99 (of € 599 voor de volledige startersclass)

Mét KMO-portefeuille

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 299,50 €. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides en worksheet

Trainer

Jan Jonker (Nijmegen School of Management)

Jan Jonker is verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen als hoogleraar duurzaam ondernemen en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Daarnaast is hij senior consultant bij TNO rond businessmodellen en transitiemanagement. Inmiddels heeft hij al 27 boeken gepubliceerd en talloze onderzoeksbijdragen, artikelen en columns geschreven. De afgelopen jaren bekleedde hij daarbovenop de Pierre de Fermat-leerstoel aan de Toulouse Business School en de wisselleerstoel Emile Francqui aan de Vrije Universiteit Brussel.

 

Praktische informatie

Datum:
27/04/2021

Prijs: € 99
(excl. BTW)

Locatie: Online sessie

Tijdstip:
13u00 - 15u00

> Inschrijven

Onze Partners