Duurzaamheid brengt op!

Datum publicatie: 19/09/2016

Duurzaamheid brengt op!
Dat lees je overal, en vooral van de ondernemers zelf.

 

Philippe Haegeman leidt één van de meest milieubewuste wasserijen van ons land te Halle (Wasserij St. Roch) en stelt dat er een grote sprong voorwaarts is gemaakt dankzij duurzame aanpassingen. “De resultaten van onze milieubewuste investeringen overstijgen onze verwachtingen. Onze werking is sneller en efficiënter, onze belastingdruk is spectaculair gedaald en op elk moment weten we precies welk kledingstuk waar in het proces zit.” Dat het niet altijd makkelijk is geven ze ook grif toe.

Agnes Pauwels, mede-zaakvoerder van het interieurbedrijf Celdekor schrok van wat er allemaal bij duurzaamheid komt kijken “als kmo proberen we zoveel mogelijk zelf te doen en kostenbesparend te werken, maar hoe dit ook kan op vlak van milieu was een moeilijke oefening”. Duurzaam ondernemen is aldus een kwestie van blijven bijscholen stelt Agnes Pauwels (zie September editie Ondernemers van de Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant).

Net om duurzaamheid makkelijk te maken en bedrijven toe te laten er de winsten van te plukken organiseert CSR Campus de MasterClass Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De MasterClass stelt je in staat een nieuwe duidelijke lijn te trekken wat duurzaamheid voor jouw organisatie moet betekenen.

In het 2016 CSR Trend Report van de Antwerp Management School staat dat duurzaamheid qua scope altijd maar uitbreidt, maar uiteindelijk te maken heeft met de strategie en het management van de organisatie. Zij die duurzaamheid en organisatie goed afgestemd en geïntegreerd krijgen maken er een succesverhaal van. Dit is net onze missie om jou hierin verder te helpen.

Tot binnenkort op onze MasterClass !< Terug naar het nieuwsoverzicht