Kracht duurzame verandering ligt verscholen in managers zelf

Datum publicatie: 27/10/2016

Begin oktober is de MVO MasterClass voor de tweede maal van start gegaan met een halve dag Inleiding tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De essentiële kenmerken van  maatschappelijke verantwoordelijkheid werden toegelicht. Ook het specifieke DNA van shared value en de Sustainable Development Goals werd toegelicht.

Yves Verheyden van Aquafin vond het een geslaagde opzet. Britt Debacker van Lolaliza apprecieerde de duidelijke opbouw en uitleg en de sterke uitwisseling. Het was duidelijk dat de interesse van de verschillende deelnemers naderhand van het “wat” naar het “hoe” evolueerde.

Eens het kader duidelijk is komen de vragen: Hoe kan je management overtuigen? Hoe kan je MVO integreren in je bedrijf? Hoe kan je medewerkers meenemen? Hoe kan je maken dat marketing, productie, HR, … allemaal vragende partij worden voor MVO? Hoe kan je een strategie opbouwen? Hoe weet je welke thema’s belangrijk zijn voor jouw bedrijf of organisatie? Hoe weet je waar je staat inzake MVO?

Al deze vragen komen net aan bod in het tweede deel van de MVO MasterClass “Strategisch aan de slag met MVO”. Tijdens deze training wordt duidelijk gemaakt dat de onontgonnen kracht voor duurzame verandering in de managers en leidinggevenden zelf verscholen ligt. Er wordt geleerd hoe je net niet dient te overtuigen maar eerder toonbaar maken wat altijd reeds aanwezig was. Elke organisatie die werkt aan kwaliteit zal dit wensen in alle aspecten van zijn product of dienst. Duurzaamheid maakt daar onlosmakelijk een onderdeel van. Het probleem is niet, willen we duurzaam zijn? Maar eerder Hoe kunnen we het? Praktische uitleg in verschillende stappen is net wat professionals nodig hebben om hiermee aan de slag te kunnen.< Terug naar het nieuwsoverzicht