10 x meer impact met duurzaam aankopen

10 x sneller door inspiratie en dialoog

In samenwerking met:

Wist u dat één krachtig voorbeeld u plots de motivatie, het inzicht en het netwerk kan geven om 10 x sneller vooruit te gaan?

Dit is een unieke workshop voor professionals. U krijgt zicht op inspirerende best practices en tools in de voormiddag. In de namiddag bent u aan het woord in een lerend netwerk van collega-aankopers, experten en pioniers. Stel nu al uw grote vragen en uitdagingen rond duurzaam aankopen in uw dagelijkse praktijk als aankoper en stuur ze naar mieke@theglobalpicture.be. Veelgestelde vragen worden meegenomen in deze workshop!

Laat u inspireren en ga in dialoog met collega’s die u kunnen tonen hoe u sneller kan aankopen met impact en resultaat!

Programma

09.00u Onthaal met koffie

09.30u MODULE 1 – BEST PRACTICES DIE INSPIREREN (sprekers onder voorbehoud)

 • BEST PRACTICE 1
  Ann-Françoise Versele, Bekaert
  Global Category Manager Corporate Services
  Procurement Excellence Manager
  “A journey towards sustainable supply chains within Bekaert and in close collaboration with all stakeholders. How Bekaert has strengthened and deepened the sustainability aspects over the years through extensive program management and target setting.”
 • BEST PRACTICE 2
  Thibault d’Ursel, Bpost – tbd
  CSR MANAGER

  “BPOST zet volop in op een innovatief en duurzaam aankoopbeleid. Ontdek hoe BPOST intern draagvlak creëert voor duurzaam aankopen en hoe zij hun leveranciers meenemen in een continue samenwerking voor duurzame impact via gedragscodes en transparantie in de keten.”
 • BEST PRACTICE 3
  What to learn from the Umicore sustainability journey?
  Sara Van Reeth, Umicore
  Procurement Excellence Lead
  “Join the adventure and learn from our experiences and pitfalls in setting up and implementing a sustainable procurement approach both for indirect and direct procurement. Our next challenge will be to turn our sustainability accomplishments into a competitive advantage.”

11.00u  MODULE 2 – MODULE II – INSTRUMENTEN DIE INSPIREREN (sprekers onder voorbehoud)

 • TOOL 1 – ECOVADIS
  Wim Peeters – ECOVADIS
 • TOOL 2 – Gids voor duurzaam Aankopen
  Jo Versteven – expert duurzaam aankopen Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO)

TOOL 3 – CRITERIADOCUMENTEN VOOR DUURZAAM AANKOPEN

12.30u Lunch

14.00u MODULE  3 – INTERVISIE EN DIALOOG

Als aankoper staat u er vaak alleen voor. Stel u voor dat u uw professionele uitdagingen zou kunnen bespreken met een groep inspirerende en toekomstgerichte aankopers? Wel, dit staat op het programma in deze training. Samen met de toonaangevende aankopers van het voormiddag programma denken we na over hoe u uw vraagstukken op vlak van duurzaam aankopen best aanpakt.

Enkele voorbeelden van vragen die vaak terug komen:

 1. Hoe creëer ik draagvlak in mijn organisatie?
 2. Hoe bepaal ik de topprioriteiten voor aankoop met impact?
 3. Kan ik duurzaamheid meenemen in categoriemanagement?
 4. Hoe meet ik de impact?

EN? WAT IS UW VRAAG?

17.00u – Einde

Facilitator

Mieke Pieters

twitter   linkedin

Met meer dan 15 jaar ervaring op vlak van MVO en duurzaam aankopen heeft Mieke Pieters inzichten verworven in de link tussen Facility Management, aankoop, performantie en duurzaamheid.

Mieke Pieters is economist van opleiding en werkte meer dan 10 jaar voor de Stad Gent als verantwoordelijke voor de uitbouw van het strategisch en duurzaam aankoopbeleid. Mieke Pieters is zaakvoerder van THE GLOBAL PICTURE, waar ze professionals ondersteunt op vlak van excellente performantie in duurzaam aankopen, duurzaam ketenbeheer en duurzaam Facility Management. Zij is tevens manager en mede-oprichter van de CSR CAMPUS, het platform voor opleidingen op vlak van MVO en duurzaamheid.

Prijs

590 €

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier.

Praktische informatie

20/09/2018

Prijs: € 590
(excl. BTW)

Credits:
55

Locatie: Zebrastraat, Gent
(Zebrastraat 32, Gent, België)

Tijdstip:
09u00-17u00

> Inschrijven

In samenwerking met