De Sustainable Development Goals (SDG’s) begrijpen

De sessie heeft als doel de Sustainable Development Goals (SDG’s), hun doelstelling en de inhoud goed te begrijpen. Waar staan de SDG’s voor? Wat betekent dit voor mijn organisatie? Hoe verhouden de SDG’s zich ten opzichte van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? In deze praktische en interactieve training van een halve dag krijg je een antwoord op alle SDG vragen.

Doelgroep

De MasterClass richt zich tot deze personen die interesse hebben of met duurzaamheid bezig zijn. Dat zijn zowel de leidinggevenden als de personen die de coördinatie van duurzaamheidsimplementatie opnemen. De MasterClass richt zich in eerste instantie op deelnemers die actief engagement opnemen. Ervaring met duurzaamheid en de SDG’s is geen vereiste.

Leerdoelen

Na deze opleiding ken je:

  • De Sustainable Development Goals, de doelstellingen en onderliggende doelen
  • De verschillen en de gelijkenissen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Na deze opleiding begrijp je:

  • Wat duurzaamheid en de SDG’s betekent voor jouw organisatie
  • Wat andere organisaties doen om de SDG’s te implementeren
  • Hoe België en Vlaanderen de SDG’s vertalen naar de lokale context

Na deze opleiding kan je:

  • Eerste stappen zetten inzake de concrete vertaling van SDG’s naar jouw organisatie

Programma

Deze Sessie is het eerste luik van de MasterClass Sustainable Development Goals en kan afzonderlijk gevolgd worden. In deze sessie komt een bedrijf ook getuigen over de implementatie van de SDG’s.

Cursusmateriaal

  • Excel-tool voor de SDG prioritisering
  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten
  • Aanvullende artikels

Trainer

Kristof Debrabandere

Kristof Debrabandere is senior duurzaamheid coach bij het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, en gepassioneerd door integratie van duurzaamheid dat zowel het bedrijf, de organisatie als de maatschappij ten goede komt, nu en in de toekomst. Hij heeft uitgebreide ervaring inzake innovatie en business development in de industrie. Hij heeft gewerkt en geleefd in België, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Hij heeft ook ervaring als beleidsadviseur duurzame materialen en transitiemanagement gewerkt voor de Bond Beter Leefmilieu. Nadien werkte hij als duurzaamheidsmanager voor de Tessenderlo Group en Elia. Kristof heeft een PhD in polymeer technologie, is voorzitter bij Rikolto België en lid van de adviesraad van de Sociale Innovatiefabriek.

Prijs

290 EUR (excl. BTW)

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

Praktische informatie

08/10/2019

Prijs: € 290
(excl. BTW)

Credits:
25

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, Gent, België)

Tijdstip:
09u00-12u30

> Inschrijven