Start Circulair – Zit er systeem in je circulaire businessidee?

Ben jij een startende onderneming en wil je weten wat de circulaire economie voor jou kan betekenen? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks van korte sessies aangeboden door The Circular Kickstart, in samenwerking met Vlaanderen Circulair, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Concreet gaat het om 8 sessies van 2u waar we startende ondernemers inzichten, methodieken en tools aanbieden om zelf aan de slag te gaan als circulaire ondernemer. Je wordt er ondergedompeld in de principes van design thinking en lean startup, je leert hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken en je krijgt concrete tips & tricks hoe je je circulaire businessidee duurzaam in de markt kan zetten. Je kan of de gehele reeks volgen, of inschrijven op één of meerdere sessies van je keuze.

Last but not least, je wordt deel van een circulaire starterscommunity waarbij je tijdens de netwerkdrink jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere starters en experten!

START CIRCULAIR is een initatief van The Circular Kickstart, hét programma voor circulair starten in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR begeleiden wij een 10-tal starters via een intensief starterstraject. Tijdens deze sessies zal je de circulaire kickstarters zeker ontmoeten.

Zit er systeem in je circulaire businessidee?

  • Systemic design thinking methodologie: Hoe geef ik mijn ontwerpproces vorm? Maak kennis met systeem- en ontwerpdenken.
  • Context mapping: Hoe verhoudt mijn idee zich t.o.v. de markt, de gebruikers en de maatschappij? Onderzoek welk probleem mijn product of dienst kan oplossen.
  • Framing en re-framing: Welke businessopportuniteiten heb ik met mijn idee? Verrijk en diep je idee uit en maak doelgerichte keuzes.

Programma:

  • 16u30 – 16u45 : Onthaal
  • 16u45 – 18u30 : Zit er systeem in je circulaire businessidee? Saskia Westerduin & Adriaan Debruyne (Apollo18)
  • 18u30 – 19u15 : Netwerkdrink

Prijs

90 € (of 599 € voor de volledige startersclass)

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 45€ per sessie. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

Trainers

Saskia Westerduin & Adriaan Debruyne (Apollo18)

Apollo18 is een Gents ‘Innovation-by-Design’ agentschap dat ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties begeleidt in het initiëren en faciliteren van participatie- en co-creatie trajecten. Wij gebruiken het ‘systeem- en ontwerp denken’ (Systemic Design Thinking) als methode om toekomstgerichte oplossingen te zoeken voor complexe problemen of uitdagingen. Zoals het vormgeven of herdenken van innovatieve (business)modellen, het inzetten van creativiteit als strategische accelerator bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten of het begeleiden van bedrijven en organisaties in hun groeistrategie.  Wij exploreren daarbij heersende en nieuwe sociale trends en opkomende technologieën en gebruiken de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) als kompas.

 

 

Praktische informatie

Datum:
19/12/2019

Prijs: € 90
(excl. BTW)

Locatie: The Circular Hub
Merelbekestationplein 10, 9050 Gent, België

Tijdstip:
16u30 - 19u15

> Inschrijven

In samenwerking met The Circular Kickstart en Vlaanderen Circulair