Start Circulair – Trends en inspiratie voor circulaire starters

Ben jij een startende onderneming en wil je weten wat de circulaire economie voor jou kan betekenen? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks van korte sessies aangeboden door The Circular Kickstart, in samenwerking met Vlaanderen Circulair, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Concreet gaat het om 8 sessies van 2u waar we startende ondernemers inzichten, methodieken en tools aanbieden om zelf aan de slag te gaan als circulaire ondernemer. Je wordt er ondergedompeld in de principes van design thinking en lean startup, je leert hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken en je krijgt concrete tips & tricks hoe je je circulaire businessidee duurzaam in de markt kan zetten. Je kan of de gehele reeks volgen, of inschrijven op één of meerdere sessies van je keuze.

Last but not least, je wordt deel van een circulaire starterscommunity waarbij je tijdens de netwerkdrink jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere starters en experten!

START CIRCULAIR is een initatief van The Circular Kickstart, hét programma voor circulair starten in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR begeleiden wij een 10-tal starters via een intensief starterstraject. Tijdens deze sessies zal je de circulaire kickstarters zeker ontmoeten.

Trends en inspiratie voor circulaire starters

Circulaire economie is geen statisch begrip. De betekenis en de kansen evolueren heel snel. Welke zijn nu de trends waar je als circulaire starter op kan inspelen om succesvol te ondernemen?

Tijdens de ontbijtsessie krijg je een breed begrip van welke nieuwe ontwikkelingen zich voordoen (zowel technologische, organisatorische, socio-demografische, culturele en institutionele), geïllustreerd met cases van koplopers in binnen- en buitenland. Je leert hieruit innovatiekansen te zien, en ook de dwarsverbanden te erkennen met andere transitie-domeinen zoals energie, sociale economie en levenslang leren.

Programma:

  • 7u45 – 8u30 : Ontbijt en netwerking
  • 8u30 – 10u00 : Trends en inspiratie voor circulaire starters – Stefaan Vandist
  • 10u00 – 10u20 : Netwerking

Prijs

90 € (of 599 € voor de volledige startersclass)

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer). Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

Trainer

Stefaan Vandist (Stefaan Vandist)

Praktische informatie

Datum:
22/11/2019

Prijs: € 90
(excl. BTW)

Locatie: BNP Paribas Fortis - Zaal Keizer Karel - 5de verdieping
Korte Meer 26, Gent, België

Tijdstip:
7u45 - 10u20

> Inschrijven

In samenwerking met The Circular Kickstart en Vlaanderen Circulair