Start Circulair – In 10 stappen naar een circulair businessmodel

Ben jij een startende onderneming en wil je weten wat de circulaire economie voor jou kan betekenen? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks van korte sessies aangeboden door The Circular Kickstart, in samenwerking met Vlaanderen Circulair, waar je kennis maakt met de in’s en out’s van circulair starten. Concreet gaat het om 8 sessies van 2u waar we startende ondernemers inzichten, methodieken en tools aanbieden om zelf aan de slag te gaan als circulaire ondernemer. Je wordt er ondergedompeld in de principes van design thinking en lean startup, je leert hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken en je krijgt concrete tips & tricks hoe je je circulaire businessidee duurzaam in de markt kan zetten. Je kan of de gehele reeks volgen, of inschrijven op één of meerdere sessies van je keuze.

Last but not least, je wordt deel van een circulaire starterscommunity waarbij je tijdens de netwerkdrink jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere starters en experten!

START CIRCULAIR is een initatief van The Circular Kickstart, hét programma voor circulair starten in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR begeleiden wij een 10-tal starters via een intensief starterstraject. Tijdens deze sessies zal je de circulaire kickstarters zeker ontmoeten.

In 10 stappen naar een circulair businessmodel

  • Wat is een circulair businessmodel?
  • Het ‘Business Model Template’ als methodiek om een circulair businessmodel te creëren
  • Aan de hand van tien bouwstenen en een duidelijk stappenplan zelf een circulair businessmodel ontwikkelen

Prijs

90 € (of 599 € voor de volledige startersclass)

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 45€ per sessie. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

Trainer

Jan Jonker (Nijmegen School of Management)

Jan Jonker is verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen als hoogleraar duurzaam ondernemen en gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe business modellen. Daarnaast is hij senior consultant bij TNO rond business modellen en transitiemanagement. Hij werk al ruim tien jaar aan concepten rond Nieuwe Business Modellen. Daarin wordt  meervoudige waardecreatie centraal gesteld. Deze business modellen hebben als uitkomst dat er tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarde(n) ontstaan. Er kan mee gewerkt worden door bedrijven, organisaties en gemeenschappen van bijvoorbeeld burgers.

Momenteel werkt hij met een mooi en divers team van mensen aan zijn 35ste en vermoedelijk laatste boek. Dat gaat, hoe verwonderlijk, over een doe-het-zelf methode om duurzame, circulaire  en sociale business modellen te ontwikkelen. Ze hebben het concept daarachter het Business Model Template (BMT) genoemd. Inmiddels publiceerde hij  ruim 150 artikelen, talloze columns en alle mogelijke publicitaire ééndagsbijdragen. Hij staat bekend als een ligt activistische, scherpe, internationaal georiënteerde spreker die geen blad voor de mond neemt. Aan het eind van de dag gaat alles voor hem over de vraag hoe we met elkaar een transitie naar een andere duurzame en meer menswaardige economie organiseren.

Praktische informatie

Datum:
12/02/2020

Prijs: € 90
(excl. BTW)

Locatie: Balenmagazijn, UCO-site
Getouwstraat 10, Gent, België

Tijdstip:
10u00 - 12u30

> Inschrijven

In samenwerking met The Circular Kickstart en Vlaanderen Circulair