Start Circulair – Hoe zet je je circulaire businessidee duurzaam in de markt?

In november 2019 start de eerste editie van The Circular Kickstart, het eerste starterstraject met een unieke focus op circulair ondernemen. Gedurende 8 maanden worden 10 circulaire starters in een intensief traject begeleid om hun businessidee klaar te stomen voor de markt. Het traject wordt georganiseerd in een nieuwe coworkingplek in het Balenmagazijn in Gent en wordt voorzien van collective begeleiding via een Kickstart Class en individuele begeleiding via advies en mentorship. De deelnemers krijgen er een totaalpakket om hun circulaire businessidee of startup een serieuze boost te geven.

Naast dit intensieve traject voor een beperkte groep starters hebben we als missie om circulair ondernemen bereikbaar te maken voor alle startende ondernemers. Vandaar dat we ook ‘Start Circulair’ lanceren, een light-versie van The Circular Kickstart waarin we in 8 sessies van 1,5 à 2u startende ondernemers inzichten, methodieken en tools aanbieden om zelf aan de slag te gaan als circulaire ondernemer. Je wordt er ondergedompeld in de principes van design thinking en lean startup, je leert hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken, krijgt tips & tricks hoe je je circulaire businessidee duurzaam in de markt kan zetten, enz.

Iedere sessie sluit ook af met een korte netwerkdrink zodat je andere circulaire starters kan leren kennen en ervaringen kan uitwisselen.

Ben je een starter die circulair wil ondernemen, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Schrijf je dan nu in voor de volledige ‘Start Circulair’-reeks, of voor een of meerdere aparte sessies, en geef je circulaire startup een serieuze boost!

Hoe zet je je circulaire businessidee duurzaam in de markt?

  • Hoe weet ik of mijn product/dienst zin- en waardevol is om in de markt te zetten?
  • Maak kennis met ‘lean’ prototyping & testmethodes
  • Test je businessmodel op parameters als: impact, wenselijkheid, haalbaarheid, wendbaarheid en betaalbaarheid.

Prijs

90 € (of 599 € voor de volledige startersclass)

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 45€ per sessie. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.
Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

Trainer

Adriaan Debruyne (Apollo 18)

Apollo18 een Gents ‘Innovation-by-Design’ agentschap dat ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties begeleidt in het initiëren en faciliteren van participatie- en co-creatie trajecten. Wij gebruiken het ‘systeem- en ontwerp denken’ (Systemic Design Thinking) als methode om toekomstgerichte oplossingen te zoeken voor complexe problemen of uitdagingen. Zoals het vormgeven of herdenken van innovatieve (business)modellen, het inzetten van creativiteit als strategische accelerator bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten of het begeleiden van bedrijven en organisaties in hun groeistrategie.  Wij exploreren daarbij heersende en nieuwe sociale trends en opkomende technologieën en gebruiken de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) als kompas.

 

 

 

 

Praktische informatie

Datum:
23/04/2020

Prijs: € 90
(excl. BTW)

Locatie: ntb

Tijdstip:
16u30 - 19u00

> Inschrijven

In samenwerking met Acerta, BNP Paribas Fortis en Unizo