Start Circulair – Hoe zet je je circulaire businessidee duurzaam in de markt?

Ben jij een startende onderneming en wil je weten wat de circulaire economie voor jou kan betekenen? Kom dan naar START CIRCULAIR, een reeks van korte sessies aangeboden door The Circular Kickstart, in samenwerking met Vlaanderen Circulair, waar je kennis maakt met de ins en outs van circulair starten. Concreet gaat het om 8 sessies van 2u waar we startende ondernemers inzichten, methodieken en tools aanbieden om zelf aan de slag te gaan als circulaire ondernemer. Je wordt er ondergedompeld in de principes van design thinking en lean startup, je leert hoe je je businessmodel en waardeketen circulair kan maken en je krijgt concrete tips & tricks hoe je je circulaire businessidee duurzaam in de markt kan zetten. Last but not least, je wordt deel van een circulaire starterscommunity waarbij je tijdens de netwerkdrink jouw start-up avonturen en vragen kan delen met andere starters en experten!

Je kan je inschrijven voor één of meerdere sessies van je keuze.

START CIRCULAIR is een initatief van The Circular Kickstart, hét programma voor circulair starten in Vlaanderen. Naast de reeks START CIRCULAIR begeleiden wij een 10-tal starters via een intensief starterstraject.

Hoe zet je je circulaire businessidee duurzaam in de markt?

  • Hoe weet ik of mijn product/dienst zin- en waardevol is om in de markt te zetten?
  • Maak kennis met ‘lean’ prototyping & testmethodes
  • Test je businessmodel op parameters als: impact, wenselijkheid, haalbaarheid, wendbaarheid en betaalbaarheid.

Prijs

90 € (of 599 € voor de volledige startersclass)

50% korting voor pre-starters (zonder ondernemingsnummer): 45€ per sessie. Gelieve bij de inschrijving, bij opmerking ‘pre-starter’ te vermelden.
Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

Trainer

Adriaan Debruyne (Apollo 18)

Apollo18 een Gents ‘Innovation-by-Design’ agentschap dat ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties begeleidt in het initiëren en faciliteren van participatie- en co-creatie trajecten. Wij gebruiken het ‘systeem- en ontwerp denken’ (Systemic Design Thinking) als methode om toekomstgerichte oplossingen te zoeken voor complexe problemen of uitdagingen. Zoals het vormgeven of herdenken van innovatieve (business)modellen, het inzetten van creativiteit als strategische accelerator bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten of het begeleiden van bedrijven en organisaties in hun groeistrategie.  Wij exploreren daarbij heersende en nieuwe sociale trends en opkomende technologieën en gebruiken de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) als kompas.

 

 

 

 

Praktische informatie

Datum:
23/04/2020

Prijs: € 90
(excl. BTW)

Locatie: ONLINE WEBINAR

Tijdstip:
15u00 - 17u00

> Inschrijven

In samenwerking met Acerta, BNP Paribas Fortis en Unizo