SDG-prioriteiten en -doelen bepalen

In deze sessie is het centrale woord ‘impact’. Vertrekkende van de kernactiviteiten van een organisatie stelt men zich de vraag: op welke SDG’s kan je als organisatie de grootste impact creëren? Hoe bepaal je deze prioritaire SDG’s en hoe bepaal je verder de doelen voor je organisatie? We kijken ook voorbij het muurtje, wat doen andere organisaties en wat kan je daaruit leren?

Doelgroep

De MasterClass richt zich tot deze personen die interesse hebben of met duurzaamheid bezig zijn. Dat zijn zowel de leidinggevenden als de personen die de coördinatie van duurzaamheidsimplementatie opnemen. De MasterClass richt zich in eerste instantie op deelnemers die actief engagement opnemen en voor de uitdaging staan de SDG’s voor de eigen organisatie vorm te geven. Een basiskennis van de SDG’s is een vereiste.

Leerdoelen

De MasterClass wil een kwaliteitsvolle implementatie van de SDG’s stimuleren en ondersteunen. De MasterClass biedt kader en structuur voor de implementatie van de SDG’s, maakt uitwisseling tussen de deelnemers mogelijk en geeft praktische voorbeelden en getuigenissen.

Na deze opleiding begrijp je:

 • Wat duurzaamheid en de SDG’s betekent voor jouw organisatie
 • Hoe de belangrijke SDG’s te bepalen voor jouw organisatie
 • Wat andere organisaties doen om de SDG’s te implementeren
 • Hoe België en Vlaanderen de SDG’s vertalen naar de lokale context

Na deze opleiding kan je:

 • Een concrete vertaling van de SDG’s naar jouw organisatie uitvoeren
 • Ambities, doelen en prioriteiten stellen met het oog op het plannen en implementeren van een SDG programma en acties
 • SDG’s integreren in bestaande praktijken en functies

Programma

Deze sessie is het tweede luik van de MasterClass Sustainable Development Goals en kan afzonderlijk gevolgd worden. Deze praktische en interactieve training biedt methodieken aan die onmiddellijk toepasbaar zijn door de deelnemers. Dit wordt aangevuld met succesvolle praktijkvoorbeelden en getuigenissen.

Cursusmateriaal

 • Excel-tool voor de SDG prioritisering
 • Slides presentaties
 • Ondersteunende materialen en instrumenten
 • Aanvullende artikels

Trainer

Dirk Le Roy picture

Dirk Le Roy zijn passie is duurzaamheid integreren in de strategie en het management van organisaties. Als stichter van het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, het Cradle to Cradle Platform, CSR Campus en bestuurder bij diverse duurzaamheidsorganisaties heeft Dirk een brede achtergrond. Als coach heeft hij in diverse sectoren grote en kleine organisaties begeleid bij het opstellen van een SDG strategie zoals VDAB en Brussels Airport. Dirk is met Sustenuto partner van het Sustainable Transformation Lab van de Antwerp Management School.

linkedin

Prijs

590 EUR (excl. BTW)

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

 

Praktische informatie

05/11/2019

Prijs: € 590
(excl. BTW)

Credits:
55

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, Gent, België)

Tijdstip:
9u00-17u00

> Inschrijven