MasterClass Sustainable Development Goals (SDG’s)

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn op korte termijn uitgegroeid tot het referentiekader voor duurzaamheid. De 2018 SDG Barometer toont aan dat de overgrote meerderheid van de meer 400 bevraagde ondernemingen en organisaties de bestaande duurzaamheidsaanpak of strategie gebruikt om verder door te groeien naar de SDG’s. Deze Masterclass, met tal van praktijkgetuigenissen, creëert de inzichten en aanpak om aan de slag te gaan.

De MasterClass Sustainable Development Goals is een uitdagend en praktijkgericht traject waar deelnemers in 3 modules leren de SDG’s in de praktijk om te zetten.

Doelgroep

De MasterClass richt zich tot deze personen die interesse hebben of met duurzaamheid bezig zijn. Dat zijn zowel de leidinggevenden als de personen die de coördinatie van duurzaamheidsimplementatie opnemen. De MasterClass richt zich in eerste instantie op deelnemers die actief engagement opnemen. Ervaring met duurzaamheid en de SDG’s is geen vereiste.

Leerdoelen

De bedoeling van de MasterClass is om een kwaliteitsvolle implementatie van de SDG’s te stimuleren en te ondersteunen. De MasterClass wil een kader en structuur aanbieden voor de implementatie van de SDG’s, uitwisseling tussen de deelnemers mogelijk maken en praktische voorbeelden geven.

Na deze opleiding ken je:

 • De Sustainable Development Goals, de doelstellingen en onderliggende doelen
 • De verschillen en de gelijkenissen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Na deze opleiding begrijp je:

 • Wat duurzaamheid en de SDG’s betekent voor jouw organisatie
 • Hoe de belangrijke SDG’s te bepalen voor jouw organisatie
 • Wat andere organisaties doen om de SDG’s te implementeren
 • Hoe België en Vlaanderen de SDG’s vertalen naar de lokale context

Na deze opleiding kan je:

 • Een concrete vertaling van de SDG’s naar jouw organisatie uitvoeren
 • Ambities, doelen en prioriteiten stellen met het oog op het plannen en implementeren van een SDG programma en acties
 • SDG’s integreren in bestaande praktijken en functies

Programma

Deze MasterClass Sustainable Development Goals bestaat uit drie modules die ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden:

Bij elke sessie is er een getuigenis van een organisatie die reeds concreet aan de slag is gegaan met de implementatie van de SDG’s.

Cursusmateriaal

 • Excel-tool voor de SDG prioritisering
 • Slides presentaties
 • Ondersteunende materialen en instrumenten
 • Aanvullende artikels

Trainers

Dirk Le Roy picture

Dirk Le Roy zijn passie is duurzaamheid integreren in de strategie en het management van organisaties. Als stichter van het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, het Cradle to Cradle Platform, CSR Campus en bestuurder bij diverse duurzaamheidsorganisaties heeft Dirk een brede achtergrond. Als coach heeft hij in diverse sectoren grote en kleine organisaties begeleid bij het opstellen van een SDG strategie zoals VDAB en Brussels Airport. Dirk is met Sustenuto partner van het Sustainable Transformation Lab van de Antwerp Management School.

Kristof Debrabandere

Kristof Debrabandere is senior duurzaamheid coach bij het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, en gepassioneerd door integratie van duurzaamheid dat zowel het bedrijf, de organisatie als de maatschappij ten goede komt, nu en in de toekomst. Hij heeft uitgebreide ervaring inzake innovatie en business development in de industrie. Hij heeft gewerkt en geleefd in België, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Hij heeft ook ervaring als beleidsadviseur duurzame materialen en transitiemanagement gewerkt voor de Bond Beter Leefmilieu. Nadien werkte hij als duurzaamheidsmanager voor de Tessenderlo Group en Elia. Kristof heeft een PhD in polymeer technologie, is voorzitter bij Rikolto België en lid van de adviesraad van de Sociale Innovatiefabriek.

Prijs

995 EUR (excl. BTW)

De drie modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Deelnemers aan de MasterClass ontvangen een mooie korting op de som van de inschrijvingsprijzen van de afzonderlijke modules.

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

 

Praktische informatie

08/10/2019
05/11/2019
03/12/2019

Prijs: € 995
(excl. BTW)

Credits:
120

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, Gent, België)

Tijdstip:

> Inschrijven