MasterClass Milieumanagement

In één opleiding je dertig uur permanente vorming!

CSR Campus en VMx organiseren in het voorjaar 2020 opnieuw een meerdaagse opleiding in Gentbrugge. De opleiding bestaat uit 5 dagen van 6 uur opleiding. Als milieucoördinator volstaat het volgen van deze opleiding om aan je permanente vorming te voldoen! Het is natuurlijk aan te raden de gehele reeks te volgen, maar je kan ook kiezen om apart in te schrijven op een of enkele modules.

Programma

  • Dag 1: Start met MilieumanagementJe krijgt een antwoord op de vragen “Wat is milieumanagement? Waarom hiermee starten? Wat zijn de voordelen en wat is het wetgevend kader? Wat is de relatie met de 17 SDG’s van de VN? Welke trends kunnen we opmerken in milieumanagement?”.
  • Dag 2: Milieumanagementsystemen: We gaan dieper in op internationale systemen en normen zoals ISO14001 en EMAS.
  • Dag 3: Milieumanagement. Van strategie naar actie: We richten onze pijlen op het strategisch kader. Hoe start je nu effectief met een milieumanagementsysteem in je organisatie? Hoe ga je naar een gedragen strategie voor positieve milieu-impact? In een workshop ontwikkel je je eigen strategie aan de hand van een concrete case uit je bedrijf. Daarna gaan we van strategie naar een actieplan.
  • Dag 4: Milieumanagement. Tools en systemen: deze dag staat in het teken van tools voor een goed energie-, CO2-, water-, gevaarlijke stoffen- en afvalmanagement! Meten, weten, reduceren en compenseren komen aan bod!
  • Dag 5: Milieumanagement. Best Practices: een dag boordevol inspiratie! Verschillende cases over best practices worden voorgesteld. Overheden, KMO’s en grote bedrijven komen aan bod! We eindigen de 5de dag met een netwerkmoment en overhandiging van het attest. 

Prijs

1450 €

VMx-leden betalen 1160 € mits vermelding van promocode verstrekt door VMx.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, IFMA, Febelux, BESA, etc.) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten

 

 

Praktische informatie

Datum:

Prijs: € 1450
(excl. BTW) - VMx-leden: € 1160

Locatie: Bedrijvencentrum De Punt, Gent
Kerkstraat 108, Gentbrugge 9050, België

Tijdstip:
9u00 tot 17u00

> Inschrijven

In samenwerking met VMx