Inleiding Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Wat is MVO en hoe begin ik eraan?

Gedreven door de evolutie van de markt, van de verwachtingen van de klanten en van de maatschappij, wenden meer en meer organisaties zich tot MVO als middel om, bouwend aan een duurzame toekomst, sterk en competitief te blijven.

Maar wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen eigenlijk? Hoe kan het jouw organisatie helpen? In deze praktische en interactieve training van een halve dag krijg je een antwoord op alle basisvragen van MVO.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die wenst kennis te maken met MVO en duurzaamheid, ongeacht type organisatie, sector of functie.

Leerdoelen

Na deze opleiding ken je:

  • de leidende kaders en definities inzake MVO en duurzaamheid (ISO 26000, SDG,…)
  • de belangrijke spelers en kanalen in Vlaanderen en België waar je terecht kan voor informatie en instrumenten om MVO in de praktijk te zetten

Na deze opleiding begrijp je:

  • de meerwaarde van MVO voor jouw organisatie en specifiek jouw functie
  • het verschil tussen MVO, duurzaam ondernemen, duurzame ontwikkeling en andere verwante begrippen

Na deze opleiding kan je:

  • eerste stappen zetten inzake de concrete vertaling van MVO naar jouw organisatie

Programma

Op een praktische en interactieve wijze zetten we de eerste stappen in het begrijpen en toepassen van duurzaamheid. Een voorstelling en bespreking van praktijkvoorbeelden en dilemma’s helpen om duurzaamheid concreet te maken.

Cursusmateriaal

  • Het handboek bij deze opleiding geeft een overzicht van ondersteunende materialen en instrumenten waarmee je van start kan gaan.
  • Slides presentatie
  • Aanvullende artikels, blogs, sociale media (wie of welke kanalen te volgen)

Trainer

Kristof Debrabandere

Kristof Debrabandere is senior duurzaamheid coach bij het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, en gepassioneerd door integratie van duurzaamheid dat zowel het bedrijf, de organisatie als de maatschappij ten goede komt, nu en in de toekomst. Hij heeft uitgebreide ervaring inzake innovatie en business development in de industrie. Hij heeft gewerkt en geleefd in België, het Verenigd Koninkrijk en Mexico. Hij heeft ook ervaring als beleidsadviseur duurzame materialen en transitiemanagement bij de Bond Beter Leefmilieu. Nadien werkte hij als duurzaamheidsmanager voor de Tessenderlo Group en Elia. Kristof heeft een PhD in polymeer technologie, is bestuurder bij Vredeseilanden België en lid van de adviesraad van de Sociale Innovatiefabriek.

Prijs

290 EUR (excl. BTW)

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

Praktische informatie

09/10/2018

Prijs: € 290
(excl. BTW)

Credits:
25

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, Gent, België)

Tijdstip:
09u00-12u30

> Inschrijven