Communiceren en rapporteren over de SDG’s

De Sustainable Development Goals dateren slechts van 2015 maar toch lijkt het reeds dat ze overal zijn. Er zijn alvast talrijke goede voorbeelden hoe te communiceren over de SDG’s. We leren hier in eerste instantie van de SDG Voices die elk jaar op Belgisch niveau worden benoemd.

Op het vlak van rapportering bracht de Global Reporting Initiative (GRI) in 2018 een praktische gids uit hoe de SDG’s te integreren in de bedrijfsrapportering. Verder werden op alle mogelijke niveau’s (Verenigde Naties, OESO, Vlaanderen en de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG)) een set indicatoren ontwikkeld die toelaten de vorderingen voor elke SDG op te volgen. Genoeg stof denken we om deze om al deze informatie om te zetten in een praktische tool voor SDG-rapportering.

Doelgroep

De MasterClass richt zich tot deze personen die interesse hebben of met duurzaamheid bezig zijn. Dat zijn zowel de leidinggevenden als de personen die de coördinatie van duurzaamheidsimplementatie opnemen. De MasterClass richt zich in eerste instantie op deelnemers die actief engagement opnemen en voor de uitdaging staan de SDG’s voor de eigen organisatie vorm te geven. Een basiskennis van de SDG’s is een vereiste.

Leerdoelen

Na deze opleiding begrijp je:

  • Hoe andere organisaties over SDG’s communiceren
  • Welke kanalen je kan gebruiken voor SDG communicatie
  • Hoe de juiste indicatoren te kiezen voor SDG rapportering

Na deze opleiding kan je:

  • Een boeiend SDG verhaal neerzetten
  • Je duurzaamheidsverslag baseren op of verrijken met SDG’s
  • Over SDG’s rapporteren in je bedrijf- of organisatieverslag

Programma

Deze Sessie is het derde en laatste luik van de MasterClass Sustainable Development Goals en kan afzonderlijk gevolgd worden. In deze sessie komt een bedrijf getuigen over de communicatie en rapportering van de SDG’s.

Cursusmateriaal

  • Slides presentaties
  • Ondersteunende materialen en instrumenten
  • Aanvullende artikels

Trainer

Dirk Le Roy zijn passie is duurzaamheid integreren in de strategie en het management van organisaties. Als stichter van het duurzaamheidsadviesbureau Sustenuto, het Cradle to Cradle Platform, CSR Campus en bestuurder bij diverse duurzaamheidsorganisaties heeft Dirk een brede achtergrond. Als coach heeft hij in diverse sectoren grote en kleine organisaties begeleid bij het opstellen van een SDG strategie zoals VDAB en Brussels Airport. Dirk is met Sustenuto partner van het Sustainable Transformation Lab van de Antwerp Management School.

Prijs

290 EUR (excl. BTW)

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

Praktische informatie

03/12/2019

Prijs: € 290
(excl. BTW)

Credits:
55

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, 9050 Gent, België)

Tijdstip:
09u00-12u30

> Inschrijven