Workshop CO2-reductie en de SDG’s

Deze dagopleiding bestaat uit twee delen. In de voormiddag gaan we dieper in op het takenpakket en de behoeftes van de gebouw- of energieverantwoordelijke binnen je organisatie. Zo zullen huidige probleempunten binnen je eigen organisatie vergeleken kunnen worden met deze van vergelijkbare organisaties. In de namiddag reikt de lesgever een aantal methodes aan die een antwoord kunnen bieden op deze problemen en zoeken we samen naar de meest geschikte hulpmiddelen per organisatie.

Doelgroep

Energy Managers, Facility Managers, financieel en strategisch verantwoordelijken die uit eigen initiatief of vanuit het kadermanagement de opdracht hebben gekregen het energie- of CO2-beleid vorm te geven en op zoek zijn naar een instrument die hen hierbij kan helpen omdat ze problemen ervaren bij de implementatie ervan. Uiteraard zijn ook andere personeelsleden welkom.

Leerdoelen

 • Met welke problemen word ik geconfronteerd bij het vastleggen en nastreven van CO2-reductie doelstellingen, en hoe kan ik die wegwerken?
 • Hoe zorg ik voor een maximale meerwaarde binnen mijn beschikbare tijdsbestek?

 

Programma

Module 1: Algemene context

 • Algemene context energie/CO2: wat is Europa van plan en waar gaan we naartoe?
 • Wat zijn de SDG’s en hoe past CO2-reductie hierin?
 • Wat betekent dit voor mijn sector en organisatie?

Module 2: Workshop. Mijn behoeftes

 • Wat is mijn takenpakket?
 • Met welke problemen word ik geconfronteerd bij het vastleggen en nastreven van CO2-reductie doelstellingen?
 • Hoe pak ik deze momenteel aan? Vragen die aan bod komen: Hoe beoordeel ik offertes, hoe weet ik of mijn installatie optimaal functioneert, waarin spendeer ik het meeste tijd, waarin zou ik het meeste tijd willen spenderen? Maak ik een bestek op of vraag ik oplossingen aan de markt? …

Module 3: Hulpmiddelen

 • Hoe kan ik mijn collega’s (hoger management, marketing, technische collega’s, aandeelhouders, etc..) overtuigen?
 • Hoe kan ik mijn werk verlichten?
 • Hoe kan ik het risico om te investeren verkleinen?

Module 4: Oplossingen voor jouw behoeftes

 • In functie van de vastgelegde behoeftes in module 2 zoek je samen met de lesgever naar de meest geschikte oplossing voor je eigen organisatie.

Trainer

Kristof Descheemaeker is consultant bij Factor4 en expert in CO2- en energiereductie bij organisaties. Sinds 2010 helpt Kristof tal van publieke en private organisaties met het vastleggen en behalen van reductiedoelstellingen. Hij is ook mede-oprichter van een lokale energie-coöperatie.

Testimonial

De interactie tussen trainer en publiek die het onderwerp verbreed heeft en de nodige stof ter discussie gaf
(Joris Bekaert, CFO Strukton Rail nv)

 

Prijs

599 EUR (excl. BTW)

Deze prijs omvat alle cursusmateriaal en catering.

Leden van onze strategische partners (VIB, The Shift, VMx, IFMA, Febelux, BESA) krijgen 20% korting mits het vermelden van de promocode (door de partner verstrekt) op het inschrijvingsformulier. Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee je 30 tot 40% korting kan bekomen.

Praktische informatie

14/12/2018

Prijs: € 590
(excl. BTW)

Credits:
55

Locatie: CSR Campus, Gent
(Merelbekestationplein 10, Gent, België)

Tijdstip:
09u30-16u30

> Inschrijven

In samenwerking met