CSR Campus Days – 27 november 2018 – Gent

Op 27 november gaat de eerste CSR Campus Days door in Gent. Een dag boordevol inspirerende lezingen, streams over SDG’s, tools, best practices, internationale standaarden, etc.
op vlak van duurzaam en circulair ondernemen voor professionals uit alle disciplines. De rode draad doorheen de dag is #LEARN #SUSTAINABILITY #IMPACT en de noodzaak om te blijven leren om de uitdagingen van vandaag met succes aan te gaan als toekomstgerichte organisatie.

Als keynote laten wij o.a. Kate Raworth, Engelse econoom en auteur van Doughnut Economicsaan het woord. Een van de grootste uitdagingen van de 21ste eeuw is namelijk het vinden van de oplossing om positieve economische, sociale en ecologische impact te creëren binnen de grenzen van ons ecosysteem. Kate Raworth beseft dat deze uitdaging vraagt om nieuwe skills en inzichten.

Schrijf je nu in en we sturen je eerstdaags een link waarmee je kan inschrijven op de streams naar keuze.

 

PROGRAMMA

Onthaal

Welkomstwoord

Pitches

Keynote – Doughnut Economics

 

Lunch en CSR MARKET LOUNGE

BREAK-OUTS

# LEARN

#SUSTAINABILITY

#IMPACT

13u30 – 14u15

Duurzame Human Resources via Management Drives

Hoe zorgen wij ervoor dat onze medewerkers én organisatie toekomstbestendig zijn en de juiste mindset hebben om de organisatie verder te brengen? Ontdek hoe technologie en apps inzicht kunnen bieden over gedrag, cultuur, kennis en inzicht in #sustainability. Ontdek een nieuw en technologisch ondersteund perspectief op het samenspel van mens en organisatie.

Met Griet Dantinne, consultant (MANAGEMENT DRIVES BELGIUM), Wouter de Waard, CIEP Training & Coaching en certified partner van MANAGEMENT DRIVES®

Moderator: Lars Moratis, auteur van “Psychologie voor een Betere Wereld – Strategieën voor Duurzame Actie (IMPACT ACADEMY)

Tools voor duurzame supply chains, toepassing voor steden, gemeenten en bedrijven

Welke tools bestaan om sneller in te zetten op het kopen van duurzame producten bij duurzame leveranciers doorheen duurzame supply chains? Ontdek de nieuwste tools en instrumenten om positieve impact te creëren via de koopkracht van je organisatie én om de maturiteit van je eigen aankooporganisatie te verhogen!

Met Leen Van Der Meeren, stafmedewerker duurzame overheidsopdrachten (VVSG), Christophe Ramont, Noord-Zuid Ambtenaar (STAD GENT), Mieke Pieters, zaakvoerder (THE GLOBAL PICTURE), Corine Athas, helpdesk duurzaam aankopen (INFRABEL)

Moderator: Chris Meyer, Marketing Manager & Program Development (VIB)

Sociale impact als business driver

B-Corp. Het enige wereldwijde keurmerk voor bedrijven die zich outen op het vlak van positieve impact. Wil je weten wat het betekent om een B-Corp bedrijf te worden, schrijf je dan zeker in voor deze sessie.

Met Susanne Koolhof, Social Impact Developer (REVIVE – Best of the world Overall B-Corp bedrijf in 2017)

14u30 – 15u15

Een digitale boost voor duurzaam leren en ondernemen

Ontdek hoe je digitale technologie kan inzetten om medewerkers, burgers en kinderen te sensibiliseren rond maatschappelijk verantwoorde acties en gedrag!

Met Aron Wils, Corporate Affairs Officer (SAMSUNG ELECTRONICS BENELUX), Arnaud Recko, duurzaamheidsmanager (DNS BELGIUM)

Moderator: Patrick Van Den Bossche, Head Center of Expertise Environment (AGORIA)

SDG’s in de strategie en de praktijk

Duurzaamheid is niet alleen verantwoordelijkheid opnemen, het gaat ook over positieve impact creëren. Met de SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) worden alle organisaties opgeroepen hun rol ten opzichte van de SDG’s te bepalen. Ontdek hoe koplopers SDG’s niet enkel als strategie maar ook als dagelijkse praktijk inzetten.

Met Els De Bie, Duurzaamheidsmanager (VDAB), Christel Vandenhouten, Head of Sustainable Development (BRUSSELS AIRPORT COMPANY), Riet Van de Velde, transitie (UGent)

Moderator: Dirk Le Roy, Managing Director (SUSTENUTO)

Hoe sociaal zijn smart cities?

Wie denkt aan smart cities denkt aan de stad van de toekomst, aan technologie en aan internet of things. Ingrepen en middelen die ons leven, wonen, werken en ondernemen in de steden en gemeentes gemakkelijker en aangenamer moeten maken.

Vooruitdenkende steden en gemeenten denken – door co-creatie en dialoog – nu al na over de sociale dimensie van de stad van hun toekomst.

Met Annemie De Tremerie (STAD GENT DIENST ECONOMIE), Linda Verdonck, Projectcoördinator (POM)

Moderatoren: Saskia Westerduin & Adriaan Debruyne (APOLLO 18)

15u30 – 16u15

Green Deal als accelerator van een circulaire markt

De Green Deal Circulair Aankopen is één van de grootste netwerken rond circulaire economie in Vlaanderen. De grote focus van deze Green Deal lag op het creëren van een lerend netwerk voor aankopers en facilitatoren om zo de drempel naar het aankopen van circulaire producten en diensten naar een ‘next level’ te brengen.

Met Chris Van de Voorde (JUUNOO), Lieven D’hont (PEERBY), Davy Peters (WORKBRANDS), Jelle Van Ransbeeck, Managing Director (EFS)

Moderator: Mieke Pieters, zaakvoerder (THE GLOBAL PICTURE)

 

Duurzaamheid in behaviour, bricks & bytes

Net naast de Ghelamco Arena wordt het nieuwe hoofdkantoor gebouwd van Vandemoortele als een volledig Food Experience Center. Het gebouw zal voldoen aan de strengste duurzaamheidseisen en is getekend door Thomas Rau, de Europese duurzaamheidsarchitect. De aanneming wordt gecoördineerd door Bopro, pionier inzake duurzaam bouwen. Ontdek het verhaal achter de bricks.

Met Eddy Van Blanken, Group Marketing Director (VANDEMOORTELE)

Moderator: Peter Garré, Managing Director (BOPRO)

 

Packaging 2.0: minder, duurzaam, circulair?

Het plastic afval gaat van zwerfafval in de straat voor huis of kantoor tot en met ocean soup plastic. Minister Schauvlieghe kwam dit jaar met een verpakkingsplan voor meer recyclage en minder zwerfvuil. Ook Europa heeft als het ware een plastic ban uitgesproken die tal van industrieën door elkaar schudt, gaande van oorstokjes tot de symbolische PET drankverpakking. Hoe gaan koplopers in België hier mee om?

Met Jan of Filip Warnez, CEO (WARNEZ POTATOES), Michel Thys, Group Innovation & Development Manager (SPADEL), Jo Swennen, Supply Chain Manager (SPADEL)

Moderator: Philippe Weiler, CSR Manager, Lidl Belgium

LOCATIE

Site – Provincie Oost-Vlaanderen, Auditorium De Schelde, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent

 

PRIJS

295 € (excl. BTW)

Met de KMO-portefeuille kan je tot 40% korting bekomen voor de CSR Campus Days. We bieden dezelfde korting aan voor overheden, vzw’s en NGO’s. Graag duidelijk vermelden op het inschrijvingsformulier indien je hiervoor in aanmerking komt.

 

 

Zorg dat je erbij bent en schrijf je snel in via onderstaand formulier!

Aanspreking *

Voornaam *

Naam *

Organisatie *

Functie

E-mail *

Telefoon

Opmerking